MST kezdőlap     MST történet     Szabályzatok     Szakosztályok     Tisztségviselők     Örökös tagok     Tagság     
   Hírek, dokumentumok     Rendezvények     Etikai Kódex     Keleti Károly Emlékérem     Keleti Károly Pályadíj     
Rendezvények Archívum    (aktualizálva: 2019.04.12.)

2019:

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Draskóczy István  "Nihil enim utilius sale", avagy nincs hasznosabb a sónál. A magyarországi kősó bányászata és kereskedelme a késő középkorban című előadására.
2019. április 17.

Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Grüll Tibor "Vannak-e statisztikáink az ókorból?" című előadására.
2019. február 26.

Meghívó


2018:

Az MST Társadalomstatisztikai szakosztálya, a Központi Statisztikai Hivatal, az MSZT Tér - Település - Társadalom szakosztálya, valamint a Fényes Elek Társadalomstatisztikai Egyesület (FETE), "Lakáspiac, lakásviszonyok, társadalmi egyenlőtlenségek" címmel műhelyvitát szervez.
2018. november 14.

Meghívó

Meghívó a Központi Statisztikai Hivatal és az MST Gazdaságstatisztikai szakosztálya, a "Modern adatszerzési lehetőségeken, módszereken alapuló kutatások és eredmények bemutatása" című szakmai programjára.
2018. november 6.

Meghívó
- Dr. habil. Kosztyán Zsolt Tibor előadása (Pannon Egyetem, Kvantitatív Módszer Intézeti Tanszék, MTA-PE Budapest Rangsor Kutatócsoport)
- Dr. Jancsik András előadása

A KSH, az MST Statisztikatörténet és Gazdaságstatisztikai szakosztályai, az MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága Statisztikai Albizottsága, a KSH Könyvtár és a Statisztikai Szemle közös szervezésében Marton Ádám emlékülésre kerül sor
2018. október 18.

Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, a "Statisztikus a harcmezőn" című kötetről szóló beszélgetésre.
2018. június 20.

Meghívó

Az előadás hangfelvétele

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Gyémánt Richárd "Etnikai és felekezeti viszonyok a történelmi Torontál vármegyében" című előadására.
2018. május 24.

Meghívó

Az előadás hangfelvétele

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Holka László "Valódi vívmányok: statisztika Oroszországban, 1917-1927" című előadására.
2018. április 26.

Meghívó

Az előadás hangfelvétele

Meghívó a Központi Statisztikai Hivatal, a Magyar Statisztikai Társaság Gazdaságstatisztikai Szakosztálya, és a Gazdaságmodellezési Társaság szakmai programjára.
2018. április 17.

Meghívó

- Giczi Johanna előadása
- Szép Katalin előadása
- Komolafe Magdolna előadása
- Hüttl Antónia előadása
- Gál Róbert Iván előadása

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának agrártörténeti előadására. Előadók: Fehér György történész és Valkó Gábor statisztikus.
2018. március 27.

Meghívó

Az előadás hangfelvétele

Meghívó a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Magyar Statisztikai Társaság (MST) Társadalomstatisztikai szakosztálya, a Fényes Elek Társadalomstatisztikai Egyesület (FETE), valamint a Magyar Közgazdasági Egyesület (MKE)  "Az új Statisztikai Törvény néhány aspektusa" címmel szervezett pódiumvitára.
2018. március 13.

Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Bárdosi Mónika "Szemelvények a kulturális statisztika évszázados történetéből" című előadásra.
2018. március 7.

Meghívó

Meghívó a Központi Statisztikai Hivatal, a Magyar Statisztikai Társaság Területi Statisztikai Szakosztálya és az MTA IX. osztály Regionális Tudományok Bizottsága Kutatás-módszertani Albizottsága közös konferenciájára "Big Data a területi kutatásokban" címmel.
2018. február 27.

Meghívó

- Giczi Johanna előadása
- Jakobi Ákos előadása
- Kilin Józsefné előadása
- Kuttor Dániel - Pál Zsolt előadása
- Ságvári Bence előadása
- Tóth Péter előadása


2017:

Meghívó az MST és az ELTE Jogi Kar "Mit nyújthat a statisztika?" című ünnepi konferenciájára, Keleti Károly halálának 125. és az ELTE ÁJK statisztika oktatásának 240. évfordulóján.
2017. december 5.

Meghívó

Meghívó a Központi Statisztikai Hivatal és az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztályának szakmai programjára.
2017. november 10.

Meghívó

Oblath Gábor előadása
Sebestyén Tamás előadása

Meghívó a "Migration in and to Europe, Structures and Processes" című Konferenciára. A konferencia ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött, melynek időpontja 2017. szeptember 8. 12.00 óra! Regisztrálni a regionalstatistics@ksh.hu címen lehet.
2017. október 6. - Pécs

Meghívó (Conference invitation)

Rövid beszámoló az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara 2017. szeptember 27-én "Gazdaságstatisztika szerepe az oktatásban" címmel megtartott konferenciájáról.

Meghívó a Keszthelyi Egyetem "A múlt mérföldkövei és a jövő kihívásai - 220 éves a Georgikon" című Nemzetközi Tudományos Konferenciára, valamint az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara "A gazdaságstatisztika szerepe az oktatásban" című Tudományos Konferenciára.
2017. szeptember 28-29.

Meghívó

Felhívás
Beszámoló

Meghívó az MST magyar IFCS csoportjának rendezvényére "Változó környezet, új kihívások, új válaszok" című előadására.
2017. szeptember 14.

Meghívó

Meghívó az MST Területi Statisztikai Szakosztály "Megújuló Területi Statisztika" című konferenciával egybekötött tisztújító közgyűlésre.
2017. július 12.

Meghívó

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztályának szakmai programmal egybekötött tisztújító ülésére.
2017. június 29.

Meghívó

Tájékoztató

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Danyi Pál "Ártörténeti szakportál (artortenet.hu): egy új informatikai megközelítés a gazdaságstatisztika történeti forrásainak rendszerezésére" című előadására.
2017. június 14.
Meghívó

Az előadás anyaga

Az előadáson készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Kőszeghy Miklós "Népszámlálások a Bibliában" című előadására.
2017. május 9.

Meghívó

Az előadás anyaga
Az előadáson készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Raátz Judit "A hazai névdivat és névadási szokások a 19-20. században a statisztikák tükrében" című előadására.
2017. március 29.

Meghívó

Az előadás anyaga
Az ülésen készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának programjára: "NAV Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum" meglátogatása.
2017. február 27.

Meghívó

A látogatáson készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Garami Erika "A forint születése: 1946" című előadására.
2017. január 25.

Meghívó

Az előadásról készült képes beszámoló


2016:

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, Verók Attila "A statisztika névadója: Martin Schmeizel" című előadásra.
2016. december 6.

Meghívó

Az előadás anyaga
Az ülésen készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának Kőrösy József-emlékülésére.
2016. november 24.

Meghívó

Az emlékülésen készült képek

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság novemberi tisztújító közgyűlésére.
2016. november 23.

Meghívó

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztálya "Adatgyűjtési tapasztalatok a hivatalos statisztikában, illetve az első hazai háztartási vagyonfelmérés eredményei" című szakmai rendezvényére.
2016. november 11.

Meghívó

Meghívó a Szegedi Tudományegyetem Statisztikai és Demográfiai Tanszéke, az MST Statisztikatörténeti Szakosztálya, az MST Közigazgatási, Igazságügyi és Jogi Informatikai Szakosztálya és az MTA Statisztikai Tudományos Albizottsága által közösen szervezett Horváth Róbert-emlékülésére.
2016. november 9. - Szeged

Meghívó

Az emlékülésen készült képek

Meghívó az IFCS (International Federation of Classification Societies) magyar csoportja (Classification and Multivariate Statistics Group of the Hungarian Statistical Association) első ülésére.
2016. október 7.

Meghívó

Meghívó a Magyar Regionális Tudományi Társaság XIV. vándorgyűlésére, "Kis- és középvárosok szerepe a területi fejlődésben" címmel.
2016. szeptember 15-16.  - Nagyvárad

Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság és a Partiumi Területi Kutatások Intézete közös konferenciájára, "Fényes Elektől az Európai Statisztikai Rendszerekig" címmel.
2016. július 1-2.  - Nagyvárad

Program

Jelentkezési lap
Beszámoló

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, a "A mikrocenzusok fél évszázada Magyarországon - múlt, jelen, jövő" című kerekasztal-beszélgetésre.
2016. május 24.

Meghívó

A kerekasztal-beszélgetésen készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti és a Statisztikaoktatási Szakosztályok közös rendezvényére.
2016. április 19.

Meghívó

Az előadás anyaga - Soós Sándor
Az előadás anyaga - Schubert András
Az ülésen készült képek

Az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának látogatása az OTP Pénzügytörténeti Gyűjteményében.
2016. április 5.

A látogatáson készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, "Lugosi András: Az intézményesülő statisztika és a születőben lévő nagyvárosi kultúra találkozása" címmel.
2016. február 23.

Meghívó

Az előadás anyaga
Az ülésen készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, "Kiss Zsuzsanna: A 19. század végi gabonaválság (értelmezések és források)" címmel.
2016. január 19.

Meghívó

Az előadás anyaga
Az ülésen készült képek


2015:

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, "Kovács Csaba: A demográfiai változások okai a Vajdaságban 1941 és 2000 között" címmel.
2015. december 8.

Meghívó

Az előadás anyaga
Az ülésen készült képek

Meghívó a Gazdaságmodellezési Társaság szakmai rendezvényére "Barcza György: Adósságkezelés - elmélet és gyakorlat" címmel.
2015. november 26.

Meghívó

A Magyar Statisztikai Társaság, a KSH Könyvtár és a Pannon Egyetem Georgikon Kara a Szentendrei Skanzen Nyugat-Dunántúli tájegységében kapcsolódva a Szent Márton újborfesztivál és libator rendezvényekhez "Számok világa mindenkinek" címmel programot szervez.
2015. november 7-8.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, "Bálint Lajos: Öngyilkosságok a XX. század elején Magyarországon" címmel.
2015. november 3.

Meghívó

Az előadás anyaga

A Szlovén Statisztikai Társaság 2015. szeptember 20-25 között Bled-ben tartja nemzetközi konferenciáját, melynek felhívása itt olvasható

Meghívó az MST Választmányi ülésére.
2015. június 19.

Meghívó

Meghívó a Szent István Egyetem szakmai rendezvényére "5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON MANAGEMENT: Management, leadership and strategy for SMEs' competitiveness" címmel.
2015. június 18-19.

Meghívó

Meghívó az MST Területi Statisztikai Szakosztálya "Járások és falvak célkeresztben" című szakmai konferenciájára.
2015. május 21.

Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, "Pári András: Az ikerkutatások története a kezdetektől napjainkig" címmel. Dr. Pári András, az EMMI családpolitikai referense évek óta foglalkozik az ikerszületések vizsgálatával. A továbbiak a meghívóban.
2015. május 20.

Meghívó

Az ülésen készült képek

Meghívó az MST Demográfiai Szakosztálya, az MTA Demográfiai Bizottsága, a Magyar Szociológiai Társaság Családszociológiai Szakosztálya, a PTE Demográfia és Szociológia Doktori Iskolája és Szociológia Tanszéke "Fókuszban a család" című konferenciájára.
2015. május 14-15.

Meghívó

Meghívó az Európa Klub "Területi egyenlőtlenségek és sikeres régiók Kelet-Közép-Európában" című összejövetelére.
2015. május 12.

Meghívó (english)

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztályának szakmai programmal egybekötött tisztújító ülésére.
2015. április 2.

Meghívó


A rendezvény előadásainak anyagai:

   - A pénzügyi és nem pénzügyi számlák összhangját befolyásoló tényezők - Előadó: Simon Béla
   - Külkereskedelmi pozíció, versenyképesség elemzés ex post mutatói és módszerei - Előadó: Poór Judit Phd
   - GDP: folyó ártól a volumenig - Előadó: Szőkéné Boros Zsuzsanna

Az MST Statisztikatörténeti Szakosztály 2015. április 1-jei ülésén Fónagy Zoltán A nemesi birtokviszonyok az úrbérrendezés korában címmel tartott előadást. Ismertette a mintegy 7600 helység és 21 ezer birtok adatait feldolgozó munkáját a szakosztállyal, és beszélt az adattár segítségével levonható társadalomtörténeti következtetésekről.
Az előadás anyaga

Az ülésen készült képek

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának rendezvényére, "Fónagy Zoltán: A nemesi birtokviszonyok az úrbérrendezés korában" címmel. Az előadó 7600 helység és 21 ezer birtok adatait feldolgozó munkáját ismerteti az érdeklődőkkel.
2015. április 1.

Meghívó

Az MST Statisztikatörténeti Szakosztály 2015. február 26-ai ülésén a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságtörténeti gyűjteményébe látogatott el. A központi könyvtár különgyűjteményeként működő Történeti Kutatókönyvtárat a gyűjtemény vezetője, Szőnyi Éva mutatta be a szakosztály tagjainak. A résztvevők többek közt megtekinthették Lipszky János 1804 és 1810 között készült korai térképes helységnévtárat is. A rendezvény képeit itt lehet megtekinteni.

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának évnyitó rendezvényére, "Sebők László: A magyar népszámlálások anyanyelvi-nemzetiségi adatai, különös tekintettel az 1949. évi censusra" címmel.
2015. január 14.

Meghívó

-> Az előadás anyaga
-> Az ülésen készült képek


2014:

Meghívó a Gazdaságmodellezési Társaság szakmai rendezvényére "Módszertani eszközök alkalmazása a magyar gazdaság teljesítményének mérésére makroökonómiai, monetáris és vállalatgazdasági nézőpontból" címmel.
2014. november 19.

Meghívó

Meghívó az MST Társadalomstatisztikai szakosztály, a Területi Statisztikai szakosztály, valamint a Fényes Elek Társadalomstatisztikai Egyesület (FETE) közös, a település fejlettség mérésével kapcsolatos műhelyvitájára
2014. május 29.
Meghívó

Vitaindító tanulmány

Meghívó az MST Társadalomstatisztikai szakosztálya, a Fényes Elek Műhely, és az MSZT Oktatásszociológiai, valamint Társadalomstatisztikai szakosztályának pódiumvitájára
2014. január 18.
Meghívó


2013:

Meghívó a "Népességi katasztrófák Magyarország történetében" című műhelyvitára
2013. december 4.
Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság konferenciájára.
2013. november 20-21.
Program
Jelentkezési lap
Hírlevél

Meghívó a Magyar Tudomány Ünnepe 2013. nyilvános tudományos ülésre
2013. november 18.
Meghívó

Meghívó a "Változó családmodellek és családi kohézió" című műhelyvitára
2013. november 18.
Meghívó

Meghívó az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai rendezvényére
2013. október 28.
Program

Meghívó a Nemzetközi Statisztikai Intézet (ISI) Bernoulli Társaságának Budapesti nemzetközi konferenciájára
2013. július 20-25.
Meghívó

A Magyar Statisztikai Társaság, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) és a KSH Könyvtár a szentendrei Skanzen Tanyanapján egész napos programot tart a statisztikai kultúra népszerűsítésére
2013. június 08.
helyett 2013. június 15.
Program

Képes beszámoló

Meghívó az MST Statisztika-oktatási szakosztálya "Ki mit tud a Statisztika világáról" vetélkedő döntőjére
2013. június 07.
Meghívó

Beszámoló

Meghívó az MST Statisztikatörténeti szakosztályának szakmai ülésére
2013. június 06.
Meghívó

Statisztika Nemzetközi Éve - Statisztikai szellemi KVÍZ
Beküldési határidő: 2013. május 7.
KVÍZ - 1. hét

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztálya és az MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottság Statisztikai Albizottsága "Infláció régen és ma" című szakmai rendezvényére
2013. április 25.
Meghívó

A rendezvény előadásainak anyagai:

   - Az elmúlt évtizedek inflációjáról - Előadó: Dr. Marton Ádám
   - Napjaink kihívásai az inflációszámításban - Előadó: Mináry Borbála

A Központi Statisztikai Hivatal, a Budapesti Gazdasági Főiskola és az MST Statisztika-oktatási Szakosztály közös szervezésben 2013. tavaszi szemeszterben folytatódik nagysikerű előadássorozat, tanórai keretjelleggel.

   Előadások időpontjai:

    - 2013. március 6.

   A rendezvény előadásának anyagai:
   2013. március 6:
   - Virtuális utazás a számok tengerén - A Tájékoztatási adatbázis
- Előadó: Antoni Soma
   Kvíz kérdések


2012:

Meghívó a MST Gazdaságstatisztikai Szakosztálya "Újdonságok a termelési tényezők mérésében" című szakmai rendezvényére
2012. december 10.
Meghívó

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az OPTEN Kft. "a  Jogi Informatika oktatása a magyar felsőoktatásban" című konferenciájára:
2012. december 07.
Meghívó

Meghívó a Gazdaságmodellezési Társaság és az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának "Albánia és az albán gazdaság rejtélyei" című közös szakmai rendezvényére
2012. december 06.

Meghívó

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2012. december 04.
Meghívó

A Központi Statisztikai Hivatal, a Budapesti Gazdasági Főiskola és az MST Statisztika-oktatási Szakosztály közös szervezésben 2012. őszi szemeszterben folytatódik nagysikerű előadássorozat, tanórai keretjelleggel.

   Előadások időpontjai:
    - 2012. október 30.
    - 2012. november 22.

   A rendezvény előadásainak anyagai:
   2012. október 30:
   - Virtuális utazás a számok tengerén - Online adatbázisok és kiadványok a KSH honlapján
- Előadó: Bódiné Vajda Györgyi
   Kvíz kérdések

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság és a Központi Statisztikai Hivatal "90 éves az MST" című konferenciájára.
2012. november 15-16.
Tájékoztató

Program (English)

   A rendezvény előadásainak anyagai:

   - A politikum a 90 éves MST történetében - Előadó: Dr. Herman Sándor
   - Az MST helye, szerepe a statisztikus társadalomban és azon túl - Előadó: Dr. Soós Lőrinc
   - Keleti Károly és az agrárcenzusok - Előadó: Dr. Laczka Éva
   - Keleti Károly népességstatisztikai munkássága a (történeti) demográfus szemével - Előadó: Dr. Faragó Tamás
   - Keleti Károly, az ember - Előadó: Dr. Nemes Erzsébet
   - Megalapozott tudásbővítés versus ingatag tudatmódosítás - Előadó: Dr. Veress József
   - A kvantitatív információrobbanás szakmai, tudományos és társadalmi kihívásai - Előadó: Prof. Dr. Besenyei Lajos
   - Függetlenség a hivatalos statisztikában (Professional independence in official statistics) - Előadó: Margit Epler
   - Hol terem a magyar statisztikus? - Előadó: Dr. Rappai Gábor
   - Az ISI Bernoulli Társaság tevékenységéről és a 2013. évi budapesti konferenciáról - Előadó: Dr. Márkus László
   - 90 éves s Statisztika Szemle - Előadó: Dr. Hunyadi László
   - Zárszó - Előadó: Dr. Soós Lőrinc
 

Meghívó az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságával közösen szervezett rendezvényére:
2012. november 13.
Program

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az MST Közigazgatás-Igazságügy-statisztikai és Jogi informatikai Szakosztálya előadására:
2012. október 12.
Meghívó

Meghívó az MST Területi Statisztikai Szakosztálya és a Területi Statisztika folyóirat "Megújuló területi közigazgatás és a statisztika" című szakmai konferenciájára:
2012. május 16.
Meghívó
Tájékoztató
Térkép
J
elentkezési lap (szerkeszthető ; nem szerkeszthető)

   A rendezvény előadásainak anyagai:

  
- A modern kori államigazgatási járások területlehatárolásának kérdései - Előadó: Dr. Csite András, Oláh Miklós, Dr. Szalkai Gábor
  
- Az országos Területfejlesztési és területrendezési Információs Rendszer (TeIR) - Előadó: Rudan Pál
  
- Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer (ÉTDR) - Előadó: Rudan Pál
   
- Területi vagy vidékfejlesztési statisztika - Előadó: Lengyel György
 

A Központi Statisztikai Hivatal, a Budapesti Gazdasági Főiskola és az MST Statisztika-oktatási Szakosztály közös szervezésben 2012. tavaszi szemeszterben folytatódik nagysikerű előadássorozat, tanórai keretjelleggel.
Felhívás


   Előadások időpontjai:

    - 2012. február 20.
    - 2012. március 26.
    - 2012. április 23.

   A rendezvény előadásainak anyagai:

   2012. február.20:
   - A turisztikai folyamatok statisztikai monitorozása (fotók)
- Előadó: Dr. Probáld Ákos és Gilyán Csaba
   - Kvíz kérdések

   2012. március.26:
   - Az információs társadalom hazai fejlődése és annak statisztikai leképzése
- Előadó: Dr. Győrfi Péter Mihály
   - Kvíz kérdések

   2012. április.23:
   - A kiskereskedelem piaci folyamatainak követése a statisztika eszközével
- Előadó: Macsári István
   - Kvíz kérdések

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai és Nemzetközi statisztikai szakosztályának "Magyar résztvevők az ISI (58.) Dublini konferenciájáról" című szakmai rendezvényére
2012. január 24.

Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

   "Mit nyújt az ISI 58. kongresszusa a résztvevőknek" - Előadó: Dr. Laczka Éva
   "Milyen hatást gyakorol az adósságszerkezetre a pénzügyi szektor határainak az ESA2010 szerinti változása" - Előadó: Tardos Ágnes
   "Mintavétel és bizalom" - Előadó: Bánhegyi Péter
   "Népszámlálási stratégiák" - Előadó: Mag Kornélia
   "A felfedési kockázat mérése és a mikroadatokhoz való hozzáférés jövője ..." - Előadó: Vereczkei Zoltán
   "Magyar előadók az ISI 58. konferenciáján" - Előadó: Gálik Ferenc


2011:

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai szakosztálya és a Statisztikai Szemle "Adatrevíziók a gazdaságstatisztikában" című szakmai rendezvényére
2011. december 6.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

  
"Adat-felülvizsgálati politika a nemzeti számlák gyakorlatában" - Előadó: Szabó Péter
  
"A forrás-felhasználás táblák integrálásának hatása a nemzeti számla adatokra" - Előadó: Dr. Forgon Mária
  
Felkért hozzászólók: - Dr. Hüttl Antónia
                                    
- Dr. Kőrösi Gábor
                                    
- Dr. Oblath Gábor

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2011. november 21.
Meghívó

Meghívó a MST Nemzetközi statisztikai szakosztályának szakmai ülésére
2011. november 16.
Meghívó
Kvíz
játék kérdések (szerkeszthető ; csak nyomtatás)

Az MST Statisztikai-oktatási Szakosztálya csatlakozva a Statisztikai Világnap rendezvényeihez "STATISZTIKAI TOTÓ" kitöltésével kívánja ismételten felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy a statisztika a mindennapi valóság megismerésének fontos eszköze.
2011. október 20.

Felhívás
Jelentkezési lap
Statisztikai TOTÓ
Statisztikai TOTÓ - Eredmények

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2011. szeptember 26.
Meghívó

Meghívó az MST Területi Statisztikai Szakosztálya és a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar "Népszámlálás, a területi adatok kincstára" című szakmai konferenciájára:
2011. szeptember 22.
Meghívó
Tájékoztató
Térkép
J
elentkezési lap (szerkeszthető ; nyomtatható)

   A rendezvény előadásainak anyagai:

  
"Statisztikai jogalkotás az Európai Unióban" - Előadó: Dr. Laczka Éva
   "A népszámlálás jelentősége a területi statisztika szempontjából" - Előadó: Manfred Dreiszker
   "Válaszok a jövőnkre vonatkozóan: Hol és hogyan élünk?" - Előadó: Viera Doktorikova és Mrázek Péter
   "A népszámlálási adatok hasznosíthatóságának vizsgálata a felsőoktatás alap és mesterszakjain" - Előadó: Dr. Ugrósdy György
   "Nemzetközi megoldások a népszámlálás területi feladataira" - Előadó: Mag Kornélia
   "A kommunikáció szerepe a népszámlálási adatok területi felhasználásában" - Előadó: Kruchina Vince

Meghívó Éltető Ödön 80. születésnapja alkalmából rendezendő ünnepségre
2011. július 6.
Meghívó

A Központi Statisztikai Hivatal, a Budapesti Gazdasági Főiskola és az MST Statisztika-oktatási Szakosztály közös szervezésben tanórai keretjelleggel előadássorozatot hirdet.
2011. március 17.
2011. április 07.
2011. április 21.
Felhívás

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság  közgyűlésére, valamint a Magyar Rendészet TudományiTársaság közös előadására, "Információs hadviselés" címmel.
2011. március 28.
Meghívó (közgyűlés)

Meghívó (előadás)

Meghívó a Módszertani napok keretében rendezett "Tematikus nap az egyenlőtlenség vizsgálatáról, méréséről" című ülésre
2011. január 25.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

  
- A hazai jövedelemegyenlőtlenség főbb jellemzői az elmúlt évtizedekben - Előadó: Éltető Ödön - Havasi Éva
  
- A koncentráció főbb előfordulási területei és statisztikai mérése - Előadó: Kerékgyártó Györgyné
  
- Egyenlőtlenségek a pénzügyi stabilitási statisztikában - Előadó: Kis Gábor
  
- Területi egyenlőtlenségek alakulása Európában - Előadó: Fábián Zsófia
   
- A külkereskedelemi specializáció mérése - módszertan és alkalmazás - Előadó: Poór Judit
   
- A szegénység struktúrája - Előadó: Salamin Pálné
   
- Változások a szegénység struktúrájában - Előadó: Vastagh Zoltán
   
- Egyenlőtlenségi mérőszámok alkalmazása az adatbányászatban - Előadó: Hajdú Ottó


2010:

Meghívó az MST Területi Statisztikai Szakosztályának "Területi Statisztika Régi/Új Utakon" című szakmai konferenciájára
2010. december 09.
Meghívó

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az MST Közigazgatás-Igazságügy-statisztikai és Jogi informatikai Szakosztálya előadására:
2010. december 07.
Meghívó

Meghívó a MST Gazdaságstatisztikai szakosztályának nyílt szakmai rendezvényére
2010. november 29.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

 
 - A fizetésimérleg-statisztika és a külföld számla új közvetlen adatgyűjtési rendszere - Előadó: Sisakné dr. Fekete Zzuzsanna
   
- A pénzügyi számlák a nemzeti számlák rendszerében - Előadó: Huszár Gábor
   
- A pénzügyi stabilitási statisztikák a növekvő nemzetközi követelmények tükrében - Előadó: Kis Gábor

A Központi Statisztikai Hivatal, a Magyar Statisztikai Társaság és az MTA Statisztikai Bizottsága a Statisztikai Világnap alkalmából "A világ statisztikája - a statisztika világa" címmel ünnepi konferenciát szervez.
2010. október 14-15.
Tájékoztató
Meghívó
J
elentkezési lap (szerkeszthető ; nyomtatható)

Meghívó a MST Statisztikatörténeti szakosztályának szakmai üléssel egybekötött tisztújító közgyűlésére
2010. június 09.
Meghívó

Meghívó a MST Társadalomstatisztikai szakosztályának "Családpolitika a kutatások tükrében" címmel tervezett műhelykonferenciára
2010. június 02.
Meghívó

Meghívó a MST Gazdaságstatisztikai szakosztályának szakmai üléssel egybekötött tisztújító közgyűlésére
2010. május 18.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

 
 - Aktuális témák a nemzetközi statisztikai fórumokon - Előadók: Dr. Bagó Eszter és Dr. Szép Katalin
 
 - Elnöki beszámoló
 
 - Tisztújítás jegyzőkönyve

Meghívó a MST Nemzetközi statisztikai szakosztályának szakmai üléssel egybekötött tisztújító közgyűlésére
2010. május 11.
Meghívó

Meghívó az ECOSTAT-Műhely "Local capital investment policies in the period of economic downturn" című rendezvényére.
2010. április 22.
Meghívó

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság közgyűlésére.
2010. február 17.
Meghívó

Meghívó az ECOSTAT "A fiskális sokkok hatása a főbb makrováltozókra" című kerekasztal rendezvényére.
2010. február 16.
Meghívó

A Magyar Statisztikai Társaság és a KSH "Paradigmaváltás a 21. század statisztikájában?" címmel közös konferenciát szervez:
2010. január 29.
Tájékoztató
Jelentkezési lap (szerkeszthető ; nyomtatható)
Meghívó

   A rendezvény előadásainak anyagai:

 
 - Az európai statisztika fejlesztésének új irányai - Előadó: Walter Radermacher
   
- A társadalom fenntarthatóságának nyomon követése, avagy megmérni a megmérhetetlent - Előadó: Dr. Gyulai Iván
 
 - Értékelvűség és a társadalmi szempontok: hangsúlyeltolódás a 21. század statisztikájában - Előadó: Dr. Gáspár Tamás
 
 - Társadalmi-demográfiai jelentések tegnap, ma és holnap - Előadó: Dr. Spéder Zsolt
 
 - Beszámoló az MST gazdálkodásáról - Előadó: Dr. Herman Sándor

  
A nyertes Keleti Károly pályázatok bemutatása:

   
- Globális migráció és magyar hatása - Előadó: Dr. Tóth Géza - Kincses Áron
 
 - A 2004. május 1-jén csatlakozott kelet-közép-európai országok első öt éve az Európai Unióban - Előadó: Kelemen Nóra


Meghívó az ECOSTAT "A magyar társadalmi-gazdaságikitörési stratégia új kihívásai és kényszerei" című éves konferenciájára.
2010. január 28.
Meghívó

Meghívó a MST Gazdaságstatisztikai szakosztály és a Gazdaságmodellezési Társaság közös szakmai rendezvényére.
Forgon Mária és Ligeti Csák tart közös előadást "A nemzeti számlák és a forrás-felhasználás táblák (ÁKM) integrált előállítása" címmel
a Budapesti Corvinus Egyetem, új "C" épület (1093 Közraktár u. 4-6.) 104. teremében.
2010. január 15. 13 óra


2009:

Meghívó a "Társadalmi és Gazdasági Folyamatok elemzésének módszertani kérdései" című nemzetközi tudományos konferenciára
2009. november 19-21.
Meghívó (English)

Meghívó a MST Nemzetközi statisztikai szakosztály, a Gazdaságstatisztikai szakosztály és a Gazdaságmodellezési Társaság nyílt szakmai rendezvényére
2009. november 17.
Meghívó

Meghívó az ECOSTAT "A magyar gazdasági-társadalmi kitörési stratégia és az új nemzetközi kihívások" című kerekasztal beszélgetésre.
2009. november 10.
Meghívó

Kutatási összefoglaló

Meghívó az MST "Oros Iván munkássága" című emlékülésére
2009. október 28.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztálya és a Statisztikai Szemle Szerkesztősége közös szakmai ülésére "A Statisztikai Szemle múltja, jelene, jövője" címmel.
2009. október 19.
Meghívó

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai és Nemzetközi statisztikai szakosztályok "Válság a gazdaságstatisztika tükrében" című nyílt szakmai rendezvényére
2009. október 15.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

   - Válságstatisztika Előadó: Dr. Bagó Eszter
   
- Válság és előrejelzés Előadó: Dr. Gáspár Tamás

Meghívó a "Népszámlálási adatok minőségbiztosítása, hasznosíthatósága a nemzetközi és hazai tapasztalatok tükrében" című műhelykonferenciára
2009. június 8.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

   - Waffenschmidt Jánosné: Felkészülés a 2011. évi népszámlálásra
   -
Az Európai Parlament és a Tanács 763/2008/EK rendelete a nép- és lakásszámlálásról
   -
"A/1" lakáskérdőív az önkitöltéssel válaszolóknak
   -
"F/1" felkérő levél          - " -
   -
"A/2" lakáskérdőív a kérdezőbiztosi kikérdezéshez
   -
"A/2" személyi kérdőív          - " -
   -
"B/2" személyi kérdőív          - " -
   -
"C/2" személyi kérdőív          - " -
   -
A 2011-es angol Cenzus előkészítés

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai és Nemzetközi statisztikai szakosztályok közös szakmai ülésére
2009. május 7.
Meghívó


   A rendezvény előadásainak anyagai:

   - Adminisztratív adatok statisztikai célú hasznosítása Előadó: Gárdos Éva
   
- A közadatok nyilvánossága, Eitv., közadatkereső Előadó: Roskó Éva
 
 - Adminisztratív adatforrások a KSH metarendszerében Előadó: Baracza Lajosné
 
 - Közös adatbázis és adatfeldolgozó rendszer Előadó: Édes Marianna


2008:

A Magyar Statisztikai Társaság és a Magyar Közgazdasági Társaság "Gazdasági és társadalompolitikai döntéseket szolgáló információs rendszerek" címmel közös konferenciát szervez:
2008. december 11.
Tájékoztató
J
elentkezési lap (szerkeszthető ; nyomtatható)
Meghívó

Meghívó a X. Gazdaságmodellezési Szakértői Konferenciára
2008. október 10.
Meghívó

Program
Jelentkezési lap (szerkeszthető ; nyomtatható)

Meghívó Thirring Lajos halálának 25. évfordulója alkalmából tartandó emlékülésére
2008. szeptember 26.
Meghívó

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai és Nemzetközi statisztikai szakosztályok közös szakmai ülésére
2008. szeptember 17.
Meghívó

Emlékeztető

Meghívó a Gazdaságmodellezési Társaság és az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2008. május 07.
Meghívó

Meghívó az MST Társadalomstatisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2008. április 29.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának szakmai ülésére
2008. április 25.
Meghívó

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az MST Közigazgatás-Igazságügy-statisztikai és Jogi informatikai Szakosztálya előadására:
2008. február 28.
Meghívó

Az MST Gazdaságstatisztikai  szakosztályának körlevele
 2008. február 11.
 Körlevél

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2008. február 01.
Meghívó


2007:

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai  szakosztályának szakmai ülésére
2007. december 13.
Meghívó
Beszámoló

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság éves ülésére
2007. december 07.
Meghívó

Jelentkezési lap (szerkeszthető ; nyomtatható)

Meghívó az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztálya és a GazdaságModellezési Társaság szakmai ülésére
2007. október 25.
Meghívó

Emlékeztető

Meghívó a Fényes Elek születésének 200. évfordulója alkalmából tartandó emlékülésére
2007. szeptember 27.
Meghívó

Meghívó az "ECAS - Structural Equation Models" kurzusára
2007. szeptember 24–28.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2007. június 21.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztikatörténeti Szakosztályának szakmai üléssel egybekötött tisztújító közgyűlésére
2007. június 07.
Meghívó
Tájékoztató
Ajánlási ív

Meghívó az MST Területi Statisztikai Szakosztályának szakmai konferenciájára és tisztújító közgyűlésére
2007. június 06.
Meghívó

Meghívó az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2007. május 08.
Meghívó


2006:

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2006. december 04.
Meghívó

Meghívó a Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlésére és az MST Területi Statisztikai Szakosztályának konferenciájára
2006. október 26-27.
Tájékoztató
Program
Jelentkezési lap

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2006. október 25.
Meghívó

Az MST Balatonfüreden tartja éves konferenciáját
2006. október 12-13.
Meghívó

Meghívó az MST Fényes Elek emlékülésére (A leíró statisztika mint a helytörténet forrása)
2006. október 5.
Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának Vándorülésére
2006. szeptember 26.
Meghívó

Meghívó a KSH és az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztály közös vitanapjára a "Turizmus szatellit számlák, 2004 (első eredmények)" címmel
2006. június 9.
Meghívó

Meghívó a KSH és az MST közös egynapos konferenciájára az "Öregedés - öregség" címmel
2006. június 8.
Meghívó

Meghívó Éltető Ödön 75. születésnapja alkalmából rendezendő szakmai tudományos ülésre
2006. június 7.
Meghívó

Meghívó Kőrösy József halálának 100. évfordulója alkalmából tartandó ünnepi ülésre és kapcsolódó rendezvényekre
2006. június 1.
Meghívó
Rendezvények

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az MST Közigazgatás-Igazságügy-statisztikai és Jogi informatikai Szakosztálya előadására: "Gondolatok a bűnözés-mérés korszerűsítéséről" témában
2006. május 29.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2006. május 25.
Meghívó

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai és Nemzetközi statisztikai szakosztályok együttes ülésére
2006. május 23.
Meghívó

Meghívó az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2006. május 08.
Meghívó

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az MST Közigazgatás-Igazságügy-statisztikai és Jogi informatikai Szakosztálya előadására: "A közszféra informatizálása" témában
2006. március 20.
Meghívó

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai ülésére
2006. március 20.
Meghívó

Meghívó az MST Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2006. február 22.
Meghívó


2005:

Meghívó az MST Statisztika-oktatási Szakosztályának szakmai összejövetelére
2005. december 8.
Meghívó

Meghívó a MST Területi Statisztikai Szakosztálya a "TERÜLETFEJLESZTÉS - TÉRSÉGI VERSENYKÉPESSÉG" című konferenciára
2005. december 14.
Meghívó
Tájékoztató
Jelentkezési lap

Meghívó A Magyar Statisztikai Társaság Demográfiai Szakosztálya következő ülésére
2005. november 28.
Meghívó

Meghívó a Jogi Informatikai Társaság és az MST Közigazgatási Igazságügyi-statisztikai és Jogi informatikai Szakosztálya előadást tart:"A bűnügyi statisztika jelentősége és használhatósága" témában
2005. november 9.
Meghívó

Meghívó a A Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztálya "A TÖRTÉNETI HELYSÉGNÉVTÁRAK SZEREPE, JELENTŐSÉGE" című szakmai konferenciájára
2005. november 23.
Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Gazdaságstatisztikai Szakosztályának rendezvényére
2005. október 26.
Meghívó

Az MST 2005. október 20-21-én Balatonfüreden tartja éves konferenciáját
2005. október 20-21.
Tájékoztató
Meghívó
Jelentkezési lap

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Nemzetközi Statisztikai Szakosztályának szakmai ülésére
2005. szeptember 21.
Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikatörténeti Szakosztályának Vándorülésére
2005. szeptember 15–16.
Meghívó

2005. 06. 01-én a „FEKETÉN FEHÉREN A SZÜRKE GAZDASÁGRÓL” címmel tartott rendezvényről elkészült az Emlékeztető
2005. július 29.
Emlékeztető

Az MST 2005. május 31-én tartott Választmányi üléséről elkészült az emlékeztető
2005. július 29.
Emlékeztető

Feketén-fehéren a szürke gazdaságról" címmel 2005. június 1-én tartott közös rendezvény előadásának anyagai
2005. június 9.

   A rejtett gazdaság okai és következményei nemzetközi összehasonlításban Előadó: Lackó Mária
   A GDP adatok megbízhatósága Előadó: Bedekovics István
   A rejtett gazdaság megítélése a lakossági és a vállalati vélemények alapján Előadó: Belyó Pál
   A kormányzat hatása a rejtett gazdaságra Előadó: Tóth István János

Meghívó a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai Szakosztályának, valamint az MST Gazdaságstatisztikai Szakosztályának közös rendezvényére
2005. június 1.
Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság ülésére, melynek témája: Beszámoló a Nemzetközi Statisztikai Intézet (ISI) 55. konferenciájáról
2005. május 12.
Meghívó

A mai napon - 2005. április 25-én – 15 órakor Dr. Párniczky Gábor születésének 80. évfordulója alkalmából a Farkasréti Temetőben megemlékezésre kerül sor.

Magyar Statisztikai Társaság,
Corvinus Egyetem Statisztika Tanszéke

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Nemzetközi Statisztikai Szakosztályánakegyüttes szakmai ülésére
2005. március 22.
Meghívó

Meghívó a Magyar Statisztikai Társaság Közigazgatási-, igazságügyi-statisztikai és jogi informatikai szakosztálya és a Jogi Informatikai Társaság (JIT) együttes ülésére
2005. február 28.
Meghívó

Meghívó A Magyar Statisztikai Társaság Demográfiai Szakosztályának
2005. március 1.
Meghívó

Meghívó az MST Gazdaságstatisztikai és Nemzetközi statisztikai szakosztályok együttes ülésére
2005. február 21.
Meghívó